Gezond leven en goed voor mijzelf zorgen zijn belangrijke punten in mijn leven omdat het voor mij totaal geen automatisme is geweest. Ik heb hierin inmiddels – en na vele jaren – een mooie weg gevonden. Dat is de reden dat ik het heerlijk vind om mijn ervaringen te kunnen inzetten voor anderen. En eerlijk is eerlijk…daardoor houd ik mijzelf tevens scherp. Want het blijft – ook voor mij – een prominent aandachtspunt in mijn leven. Onze leefstijl is een kwetsbaar systeem.

Na mijn HBO studie Facility Management heb ik leuke, interessante en heel verschillende banen gehad. Kreeg ik mijn twee kinderen. En gebeurde er veel in mijn leven. Ondertussen was ik altijd bezig met het onder controle houden van mijn gewicht. Pas 6 jaar geleden, rond mijn vijftigste verjaardag, lukte me dat eindelijk weer en heb ik een evenwicht gevonden. Toen ik daarna ging werken met klanten die ook hun gewicht onder controle wilden houden, merkte ik hoe inspirerend het naar beide partijen werkte. Ik voelde – in ieder geval een gedeelte – van hun problematiek goed aan. Uiteraard is de beleving voor iedereen anders. Waar ik binnen deze baan alleen maar met de voedingskant bezig was, miste ik toch nog wat. Voeding is de basis; zeker als je gewicht wilt verliezen. Maar Ik weet als geen ander dat ook de andere aspecten van je leefstijl zoveel invloed hebben. Juist om je leefstijl later in evenwicht te gaan houden. Slapen, Bewegen, Ontspanning spelen allemaal een rol om je leven in balans te houden.

Ik heb toen besloten om de Post HBO opleiding Leefstijlcoach aan de Academie voor Leefstijl en Gezondheid te gaan doen. Hiermee ben ik een Geaccrediteerd Leefstijlcoach en aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Leefstijlcoaches BLCN. Inmiddels heb ik in het voorjaar van 2022 de plusmodule Kinderleefstijlcoaching behaald. Hiermee heb ik de tools in handen om een gezin systemisch te begeleiden naar een gezondere leefstijl

Tevens heb ik aan de Wageningen Universiteit de volgende certificaten behaald:

  • Macronutrients and Overnutrition
  • Nutrition and Cancer

Ik ben momenteel – naast mijn eigen praktijk – ook onderaannemer bij Hextra Begeleiding en Santhof. Ik mag met de cliënten werken aan een steeds betere balans in hun leven.

Voor mijn uitgebreide profiel kun je mijn LinkedIn pagina bezoeken.

Doordat ik jarenlange ervaring heb bij De Luisterlijn, is mijn talent om echt naar iemand te luisteren extra goed vorm gegeven. Ik heb – in gesprek met jou- echt aandacht voor jou.

En tot slot: Ben ik altijd bezig om de huidige wetenschappelijke inzichten te volgen en als nodig te weerleggen of aan te scherpen. Ik wil altijd meer weten en sta dus open om goed te luisteren en te kijken.

Wie weet ontmoeten we elkaar in mijn praktijk.